APPLE PIE



Arkadaş ve aile sohbetlerinin elbette ki çeşit çeşit tamamlayıcıları var. Çaylar, atıştırmalıklar, börekler, pastalar, turtalar gibi. Hele ki bunların arasında el emeği olanlar bence daha yeri doldurulamayan cinsten. Tamar da bugün Elmalı Turta pişirdi. Yarım saatinizi ayırabileceğiniz bir gününüzde siz de deneyin. Elmayla tarçının damağınızdaki dansı sizi mutlu edecek cinsten olacak. Bende öyle oldu.

Apple Pie

Hamur İçin Malzemeler:

2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 çimdik portakal kabuğu ve limon kabuğu rendesi
1/2 çay kaşığı sıvı vanilya
150 gr. tuzsuz tereyağı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu 

İç Malzemeler

4 adet elma
1/2 su bardağı kuru üzüm 
2 tatlı kaşığı tarçın 
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu ve limon kabuğu rendesi
3/2 su bardağı toz şeker

Hamuru yaparken önce kuru malzemeleri iyice karıştırın. Daha sonra dolaptan çıkardığınız tereyağı ile yoğurun. Yoğurma esnasında 1 bardak kadar suyu yavaş yavaş hamurunuza yedirin. Suyun çok soğuk olması gerekiyor. Elinizdeki hamuru ikiye bölüp buzdolabında biraz bekletin. 

İç malzemeleri karıştırın. Elmaları soyduktan sonra limon suyu ile biraz ovun. Dilimlediğiniz elmaları tarçını, şekeri ve üzümleri bir kapta karıştırın. 

Hamurunuzu bir oklava yardımıyla fırın kabınızdan biraz taşacak şekilde açın. Fırın kabınıza hamuru yaydıktan sonra içine iç malzemeyi yerleştirin. Üzerine şerit şeklinde açtığınız hamurları sepet görünümü verecek şekilde dizin. Şeritlerin üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. 

Not: Fırın kabınızın tabanına hamuru yerleştirmeden önce biraz toz şeker serperseniz turtanızın tabanına hafif bir çıtırlık vermiş olursunuz. Fırından çıkan turtanız ılıkken pudra şekeri ile süsleyin. 


İyi Seyirler Dileriz
Nadin Nerjan & Tamar Bal


Yorumlar

  1. çok beğendim , çok güzel olmuş. Tebrik eder Başarılarınızın devamını dilerim ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mimoza Mevsiminde Mimozalı Kadın

Yüzde Yüz Zomato