Sarayda Workshop

İnsan güzel günlerini ileriye bakarak değerlendiremiyor. Geriye baktığımızda ise, unutulmaz anılarımıza bir yenisini daha eklediğimizi düşündükçe yüzümüzdeki gülümsemenin yerini hiçbirşey alamıyor. Yeri doldurulamayacak tanışmalar ve etkinliklere bir yenisini de 12 Nisan 2014'de Çırağan Palace Kempinski İstanbul'un Baklava odasında kattık. Evet Tamar'la birlikte İstanbul'un en muhteşem sarayında baklava yaptık. 



Çırağan Palace Kempinski İstanbul, nam-ı diğer Çırağan Sarayı, yeri doldurulamayacak ve eşi benzeri görülmemiş bir profesyonellikle, yenilik ve haberlere doymuyor adeta ve İstanbul'a can katmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yine bir ilke imza atarak, mutfağında kendi baklavasını yapmaya başladı. Otel artık baklava şefi Duran Güneş usta ile, kendine ait özel koşullarındaki bakvala odasında, misafirlerine unutulmaz tatlar sunuyor. 

İstanbul'da bir saray ve sarayda bir saray tatlısı ve şanına yaraşır bir kalite artık misafirleriyle buluşuyor. Bizler de, işin mutfağında, kapsamlı bir workshop eşliğinde, bu gizemli dünyanın sır perdelerini aralarken buluyoruz kendimizi. 

Çekim yaparken bir ara, Çiler Hanım'a dönüyor ve "insanoğlu böylesine lezzetleri bir araya getirmeyi ne zaman ve nasıl akıl etmiş olabilir ki?" diye sorarken buluyorum kendimi. Benim tarihte bu kadar gerilere gitmeme, ve organizasyon telaşına aldırmadan, bütün güleryüzüyle karşılıyor sorumu. 

Workshop öncesi ve sonrası kısa bi sohbet de Duran usta ile gerçekleştiriyoruz. Baklavanın her katına ve içeriğine hayat katan ustamız bu iş için doğmuş adeta. Mesleğini sanatla icra ediyor ve elbette en merak edilen sorumuzun cevabı ustanın menşei. "Tabii" ki Gaziantepli.

Baklavanın yapıldığı bu odayı özel yapan koşulları. Otelin mutfağına hiç tereddüt edilmeden katılan bu bölüm, hava akımından uzakta ve oda sıcaklığı ise 10'C. Farklı koşullar, bu çok özel lezzetten eser kalmamasına sebebiyet veriyor. 

Özel chef önlüklerimizi giyerken, workshop başlamadan önce tüm katılımcılarla güzel bir sohbet gerçekleştirirken, ön ikramlarımızdan, hediyelerimize, Duran Usta'nın elinden aldığımız özel sertifikalarımız ve tadım aşamasına gelene kadar hiç bitmesin dediğimiz rüya gibi birkaç saat geçirdik bu workshopta. 

Çırağan Palace Kempinski İstanbul ve Zomato'nun ortak gerçekleştirmiş oldukları bu event'e katıldığımız, Cansu Hanım, Çiler Hanım, Duran Usta ile tanıştığımız için ne kadar ayrıcalıklı hissettiğimizi kelimelerle anlatmak mümkün değil. 

Eve dönüş yolunda ellerimizde hediyelerimizle yüzümüzden okunan mutluluğu bize yaşattıkları için kendilerine çok teşekkür ediyoruz. 

Bizi bu etkinliğe davet eden Merve Onay ve Melis Kılıç'a özel teşekkürlerimizle...

Sevgilerimizle
Nadin Nerjan & Tamar Bal 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mimoza Mevsiminde Mimozalı Kadın

Yüzde Yüz Zomato