Kayıtlar

Eylül 26, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Colors and Fragrances (Χρώματα κι'αρώματα)

Hi everyone. Here's a new post with a video in it which contains my favourite spots of Istanbul where I was born and still living happily. There so much to say about this beautiful neck of two continents, Europe and Asia, but I prefer you to watch it and try to feel how it would like to be living here. 


The music is a bouzouki solo from "Hristos Nikolopoulos" a very famous Greek Musician. As you all know bouzouki is a Greek instrument and speaking of which here everyone of you would probably wonder why I am so keen on Greek music. I have a straightforward explanation for this: "I am in love with it". Every single timbre of it is making me feel like travel to places I have never visited before. It's magical to me. It is love and laughters, friendships and fights, remembering and forgetting, and eventually forgiving to me.. 

Now it is time to tell you why Greek music and Istanbul. As a person can observe even in such short and non professional video, the city h…

Vejetaryen Makarna

Resim
Cevat Yıldırım'dan gelen tarifler ve resimlerle devam ediyoruz. Bu sefer Vejetaryen Makarna var sahnede. Cevat'a ne kadar teşekkür etsek az...




Malzemeler: Yarım demet roka, kırmızı pul biber, zeytinyağı, iki - üç patlıcan, iki - üç diş sarımsak, dört domates, 250 gr. çizgili penne makarna, 20 – 30 adet siyah zeytin, kapari, parmesan peyniri.Rokayı yıkayıp doğradıktan sonra bir kapta zeytinyağı ve isteğiniz miktarda acı pul biber ekleyerek dinlenmeye bırakın. Bunu yemek hazırlığından biraz önce yaparsanız daha çok dinlenmesi mümkün olur. Sonra bir tavada az miktarda zeytinyağı kızdırarak küp şeklinde doğranmış patlıcanları kavurun. Patlıcanların kavrulması gerekiyor ancak tamamen ölmelerine gerek yok. Bir başka tavada zeytinyağında doğradığınız sarımsakları kavurun (ya da sarımsağı bütün olarak yağla birlikte kavurup sonra tavadan alın). Buna yıkayıp doğradığınız domatesleri ekleyerek domatesler ölünceye kadar pişirin. Piştikten sonra patlıcanları bu sosa ekleyebilrsiniz. Siyah …