Kayıtlar

Haziran 24, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Limonumsu'lu Kek ile Hop Orada Hop Burada

Resim
İ stanbul'da yaz gelecek gibi değil ve ben bugünlerde damağımda çay ve limon aromalarıyla geziniyorum. İçimden limonlu turta yapmakla yapmamak arasında gidip geliyorum. İtalya semalarında Amalfi'lere uzanıyorum ve kısa bir turdan sonra yaptığım hayali yolculuğun sonunda klavyeme sarılır buluyorum kendimi. Artık ayaklarım yerde. Tamar da karşımda, anlatıyor: Milföy hamurunu tart kabını biraz taşacak şekilde unla açın. Tart kabını önceden tereyağ ve biraz da toz şekerle kaplayın, 125 gram ricotta peyniri, 150 gram mascarpone, 100 gram şekeri karıştırın, 5 tane yumurtanın sarısını da ekleyip karıştırmaya devam edin, bir dilim "chedro"yu ve çok az da portakal şekerlemesini küçük parçalar halinde ekleyin. Ayrıca karıştırdığınız 5 tane yumurta akını bu karışıma yavaş yavaş tahta bir kaşıkla yedirin. Böylece kabartma tozuna gerek kalmadan iç harcınız yumuşacık ve kabarık olur. Chedro limonumsu, lime'ımsı bir meyvedir, eğer chedro bulamazsanız yıldız meyvesi olarak bil