1 Eylül 2012 Büyükada

Az Uz, Dere Tepe Düz


Tamar Bal ve ben, 2012 Sonbaharına Büyükada'da girmeyi ve blogumuzun ilk videosunu da burada oluşturmayı istedik. Ön hazırlık aşamasında kameramız, tripodumuz ve piknik için gerekli malzemelerimiz vardı. Olmazsa olmaz bi mp3 player, Tamar'ın seçtiği bir Bordeux şarap, sandwicherimiz bisikletlerimiz ve biz.. 

Önce yolculuğumuzu planladık. Amacımız günbatımını yakalayabileceğimiz bir yerde piknik yapabilmekti. Spotumuzu ararken kaybolduk ve kendimizi Aya Yorgi tepesine doğru giderken bulduk. İyi ki de öyle yapmışız, nedenini görüntüleri izlediğinizde anlayacaksınız. 
Manastıra dair tüm bilgileri google'layarak da bulabileceğiniz için o kısmı geçiyorum. 
Açlığımızı yatıştırıp nefeslendikten sonra manzaranın, doğanın tadını çıkarmaya koyulduk. Kendimize geldikten sonra da "biz kimiz", "ne istiyoruz" ve "ne anlatıyoruz"'ları kaydetmeye çalıştık.. 
Hayatın rutinine hapsolmak istemeyişlerimizi, yelpazemizin kanatlarını açmalarımızı, beraber saçmalamalarımızı paylaşacağız sıkça. 

PASAJ: Sevgili dostum Natali ile en sevdiğimiz şeylerden biri kahve eşliğinde uzun ve derin sohbetlere girmektir. Birbiri ardına koşan cümlelerimiz EUREKA diye bir çığlıkla duruverir, onu kıkırdamalar ve kahkahalar takip eder. Çünlü biz artık hakkında konuştuğumuz ve içinden çıkamadığımız konuyu beraberce çözmüş ve hayallerimize odaklanmışızdır. Yüzümüze yayılan gülümsemelerimiz de atmosferin havasını yumuşacık yapmıştır.
Kahvenin 40 yıllık hatırı, "iyi ki"ler ve daha neler neler bırakırız ardımızda. İşte bu his bizi çocukluğumuzun saf günlerine geri götürür. 
Amacımız küçücük dokunuşlarla ulaşabildiğimizin herkesin yüzünde aynı sıcak gülümsemeyi yayabilmek. Hepsi bu 

İyi Seyirler

Tamar Bal & Nadin Nerjan 

NOT: Videomun backgroundunda çok sevdiğim roadtripping şarkılarından 1979 (Smashing Pumpkins) ve Tequila Sunrise (Eagles)'in instrumental versiyonlarını kullandım. Umarım hoşunuza gitmiştir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mimoza Mevsiminde Mimozalı Kadın

Yüzde Yüz Zomato