Bugün " 6 EYLÜL "

Şöyle başlıyor hikaye...


İstanbul'da babadan kalma şapkacılık geleneğini sürdürmeye çalışan Niko, Beyoğlu esnafıdır. Niko eşi Eleni ve 6 yaşındaki kızları Katya ile sakin, huzurlu ve mütevazi bir hayat yaşamaktadır. 


Gündelik yaşamlarını devam ettirirken 6 Eylük akşamı hiç de alışık olmadıkları bir durum yaşamak zorunda kalmışlardır. Doğup büyüdükleri, aile büyüklerini gömdükleri bu topraklardan, düzenlerinden ve yaşamlarından bir gecede uzaklaşmak zorunda kalanların hikayesinin tipik bir örneğidir Niko'nun yaşadıkları. 



Yukarıdaki hikayeyi 11 dakikaya sığdıran eski dostum Harun Berdo'nun yönetmenliğini yaptığı "6 Eylül" isimli filminin Galasındaydık bu gece. Tam da gününde, 6 Eylül 2012'de...  Emeğinin, yeteneğinin ve ortaya çıkan sonucun başarısı gögsümüzü kabarttı, Harun ve yapımda emeği geçen tüm arkadaşlarımız adına başarıdan başarıya koşacaklarını adımız gibi biliyor olmak da şu anda bizi hem sevindiriyor hem de gurulandırıyor.

Yüreğimizin taa içine gelince; konusu geçen dönem, o günlerdeki bitmek bilmez sancı, çaresizlik ve bunu yaşayan çok değerli bir toplumum kalp atışlarını hissettik orda.
Kısacası Harun'un "6 Eylül"ü bizi aldı götürdü parmağında çevirdi ve yerle yeksan etti. Sanırım hepimizin böyle de hissetmeye ve hissettirilmeye ara ara çok ihtiyacı var.









Harun Berdo, Karin Midilli, Nadin Nerjan, Raffi Nerjan

















6 EYLÜL


OYUNCULAR
Eleni Melina Özpromodos
Niko Melih Mollaoğlu
Katya Kristel Ertambak
Osman Bahri Eryılmaz
Emine Gözde Kısa

YAPIM
Desart Yapım

YAPIMCI 
Nışan Yapıcı

YARDIMCI YÖNETMEN
Karin Midilli

YÖNETMEN 
Harun Berdo

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mimoza Mevsiminde Mimozalı Kadın

Yüzde Yüz Zomato