Hoşçakal Nisan


Biraz âni geldi biraz da hızlı geçti sanki Nisan. Bir hoşgeldin yapamadım bari veda edeyim diyorum. 2015'te görüşmek üzere en sevdiğim ay. 




An itibariyle son haftasonunun başlamasına saatler kala, bu fırsatı kaçırmamak üzere bu haftasonu neler yapılabilir'ler gezinirken kafamda, İstanbul'da bir iç- dış araştırması son olarak da yakın uzaklar için küçük bir haftasonu alternatifler listesi yapmak geldi içimden.



Havalar çok ısınmaya başlamadan, güzelim tarihi yalılar ve kasırlar ve daha nice event dolu yapıtlar var bu güzel şehirde gezilmesi gereken. Öncelikle Esma Sultan Yalısı'ndan bir event haberi: 27 Nisan Pazar günü 101 İstanbul Lezzeti Festivali var. Saat 13:00'de başlayacak festival Lounge FM eşliğinde sürecek ve gün sonunda bir after party katılımcıları bekliyor olacak. Biletler Biletix'te. 



Gün içine dair başka bir aktivite alternatifi ise, Adile Sultan Kasrı ziyareti olabilir. Sabancı Öğretmenevi ismi ile de geçen mekan, bir dönemin unutulmaz filmi Hababam Sınıfı'na ev sahipliği yapmıştı. Şimdi o sınıf, müzeye dönüştürüldü. Burada dikkat etmeniz gereken tek husus, Adile Sultan Kasrını, Adile Sultan Sarayı ile karıştırmamak. Saray Kandilli'de. Kasır ise Üsküdar'da. Bugünlere özel giriş ücretsiz. 



Gündüzümü ayrı akşamımı ayrı geçirmek istiyorum diyenlerdenseniz, ayağınıza gelen fırsatı tepmemenizden yanayım. Dünya çağında bir müzikal olan Notre Damme De Paris Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde sahne alıyor. 4 Mayısa kadar sürecek bu müzikali kaçırmamanızı tavsiye ederim. Biletlere buradan ulaşabilirsiniz: ZORLU PSM


Sıradaki iki seçenek sadece ve sadece huzur isteyenler için geliyor. Derya Misal Neverd yayınımda Maresail ile bir seyir ve bir de ropörtaj gerçekleştirmiştim. Maresail İstanbul'da yelken eğitimi veren, Avrupa Yakası'ndaki tek yelken okulu. Bu haftasonu "hava" olacak. Bu yelkencilik teriminde olumlu bir anlama geliyor. Seyir için elverişli hava şartlarını yakalamak, yelken açmak için, bulutların ardından güneşi batırmak ve ruhunuzu arındırmak için kaçmaz bir fırsat. 


 Biraz daha uzaklarda şifalı sularda hem bedeninizi hem ruhunuzu arındırmak ister misiniz? Çeşme'nin vazgeçilmezleri arasında Thalasso Therapy dahil her türlü spa hizmetinden sonsuz faydalanabileceğiniz Lüx bir alternatif Sheraton Çeşme


Evim bana yeter diyenlerdenseniz, televizyonu kapatıp, bir çırpıda bitecek bir roman okumanızı tavsiye ederim. Benim seçimim Sabahttin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna'sı. Modern edebiyatımızın kolayca etiketlendirilemeyecek, biraz gizemli bu öncü yazarı her okuduğunuzda, satırlarına biraz daha saygı duyacağınıza hiç şüphem yok. Arada bir buram buram bir Türk Kahvesi ve camdan içeriye doğru esen Nisan kokusu eşliğinde, böylece huzurlu bir haftasonu geçirebilirsiniz. 

Sevgilerimle
Nadin Nerjan 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mimoza Mevsiminde Mimozalı Kadın

Yüzde Yüz Zomato