Mutluluğun Resmi Sizsiniz


"Huzur" kelimesinin ingilizcedeki karşılığı "Peace"dir. Peace aynı zamanda barış anlamına da gelir. Belki de kendimizle kavga etmeyi bıraktığımız an, huzuru bulacağımız an demektir. Hemen şu an, enerjinizin rotasını çevirmek, onu iç huzura doğru ilerletmek istemez misiniz? Belki o an dünyanın o kadar da katlanılmaz bir yer olmadığını göreceksiniz.

Örneğin kendinizle başbaşa kalabileceğinizin garanti olduğu zaman, gün doğumudur. Sabahın ilk ışıklarını selamlamaya karar verdiğiniz an doğa da sizi selamlayacak. Kafanızın içindeki sesleri kuş sesleri bastıracak. Yeni bir adım, yeni bir hayata doğru kocaman sağlam, emin, korkusuz bir adım atmayı, başlamayı, yeniden başlamayı düşünmez miydiniz?



Veya kendinizi şehrin patırtısından, size yüklenmiş mecburiyetlerden, altında ezildiğiniz görevlerden uzak, soyutlandığınız bir mekanda kitap okumak, veya düşüncelerinizi yazmak?

Hiç denemediğiniz şeyleri küçük mutlulukları yakalamak için bisiklete binmek, yürüyüş yapmak, veya klasik müzik dinlemek, ağaçlıklı yollarda araba sürmek...

Yeniliklere kucak açmak için eskilerden kurtulmak gerekiyor. Size gerekmeyen herşeyle vedalaşın. Mesela gururunuzla, doğru bildiklerinizle, üzerinize yük olan mecburiyetlerinizle, hiç giyinmediğiniz kıyafetlerinizle, hiç kullanmadığınız eşyalarınızla, size iyi gelmeyen alışkanlıklarınızla, hatta size iyi gelmeyen insanlarla...

Bir işaret mi arıyorsunuz? Kim bilir bu yazıyı okumak aradığınız işaretin ta kendisidir...



Bağlı olmak ile bağımlı olmak arasındaki farkı fark edeceksiniz bir gün. O gün geldiğinde çok geç kalmamış olun. Kendinizle barışın. Rotanız huzur olsun. Kurmaya uğraştığınız tüm yapılar kalıplar yıkılsın, kapatın televizyonu, size dayatılan herşeyi, ayağa kalkın hemen şimdi, çıkın balkona bahçeye, hadi bir bardak da kahve... Yudum yudum atın çekincelerinizi, korkularınızı..



Şimdi olacaklara bakalım hepbirlikte. Birkaç adım attınız iç huzuru yakalamak için ve neşeli mutlu dingin bir bireysiniz artık. Gücünüzü kendinizi iyiye yönlendirmeye harcıyorsunuz. Çevrenizdekiler bu enerjiyi hissediyor, çiçekler ağaçlar ve hayvanlar bile! Dalga dalga genişleyen bir paylaşım başlatıyorsunuz. Bu durum kelebek etkisi gibi genişliyor, komşularınızdan onların komşularına, yakınınızdakilerden diğerlerine, onların çevrelerine ve daha uzaklara. Şimdi şarkılar daha neşeli, sohbetler daha keyifli, daha yapıcı uzlaşmacı, yemekler daha lezzetli, hava daha temiz günler daha verimli değil mi?

Aradan yıllar da geçmiş bile olabilir bu devrimsel kararların meyvelerini toplamaya başladığınızda. Ancak artık herkesin gittiği o mekana gitmek zorunda değilsiniz, herkesin izlediğini izlemeye mecbur değilsiniz, herkesin giyindiği gibi giyinize de gerek yok. Siz artık sizsiniz...

Mutluluğun resmini yapmak zorunda değilsiniz, siz şimdi artık mutluluğun resmisiniz...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mimoza Mevsiminde Mimozalı Kadın

Yüzde Yüz Zomato