N'aptın Danny?

Neden yaptın? Neden zorladın limitlerini? Neden biz oturduğumuz yerde herşeye imkansız gözüyle bakıp halimize üzülürken, sen dağlara tırmandın bisikletinle? Neden verdin o pozu? Ne vardı o zirvede Danny?

Neden kayığında motor yok? Neden kirletmiyorsun sen de doğayı Danny? Neden yordun kendini kürek çekmekle? Biz herşeyin hazırına kaçarken sen arayı neden bu kadar açtın Danny??

Şu videoyu izleyince hıçkıra hıçkıra ağlamak geliyor içimden. Dövünmek ve kafamı duvarlara vurmak istiyorum. Hayran filan kalmıyor, kıskanıyor kendimi yiyorum.



Daniel "Danny" MacAskill'i izlediniz. Kendisi İskoç, profesyonel bisikletçi. Teknisyen olarak çalıştığı işini, tam zamanlı olarak bisiklete binmek için bırakmış. 2015 itibariyle, 18 yıldır bisiklet kullanıyor ve pratik yapıyor.

Videonun sonunda bir cümle kuruyor ki, oturduğum her saniye için ayrı ayrı ve tek tek düşünüyorum... Ne diyor biliyor musunuz?


"Bu bir çeşit kimlik, bununla ne yapabildiğimi ve neden yapıldığımı görüyorum."

Konumuz bir bisikletçi. Konumuz bir bisikletçi olmayabilirdi. Bir insan, tümüyle ne için yaratıldığını görmüş ve bunu kimliği olarak benimsemiştir. Yapmayı seçtiği işin felsefesine erişmiştir. Onu kucaklamıştır. Doğduğu topraklar, ismi, inancı, ailesi değil onu o yapan, adandığı konudur.

Kimlik, gelenek bilmek, doğuşatına hakim olmak güzeldir. Ama o kimlikten sıyrılmak, olmaya doğduğun kimlik uğruna kendini kendine adamak paha biçilemez. Artık o zaman sadece sensindir. Ve sonra biliyor musun ne olur? Dünya susar. Kavgan biter...

Sizin kavganız ne zaman bitecek?

Nadin Nerjan


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mimoza Mevsiminde Mimozalı Kadın

Yüzde Yüz Zomato